Roy Haak

Naam: Roy Haak
Functie: Fractievertegenwoordiger en algemeen bestuurslid vereniging
Email: info@WijApeldoorn.nl
Tel: 06 39 31 10 08
Portefeuilles: Ruimtelijke ordening, Grondzaken, Mobiliteit, Openbare Ruimte/ B&O/ Groen, Bouwzaken, Stedenbouw en Monumenten, Wonen
Dorpen en wijken: Brink& Orden, De Parken, De Sprengen, Kerschoten

Ik ben Roy en ben 32 jaar jong. Sinds mijn 10e ben ik woonachtig in de prachtige gemeente Apeldoorn. Eerst in Ugchelen, maar tegenwoordig woon ik vlak bij de Sprenkelaar. Ik ben werkzaam als Cost Engineer bij Liander, heb een achtergrond in de Civiele- en verkeerstechniek.

Ik wil me in zetten voor een eerlijke samenleving waarin iedereen mee moet doen. Werken moet lonen, maar we moeten ook ondersteuning bieden aan hen die dit echt nodig hebben. Maar zo moeten we ook denken in het vormgeven van onze openbare ruimte en wijze waarop we deze benutten. Zo zijn er nog steeds te veel uitdagingen voor mensen met een fysieke beperking. Door kritisch te kijken naar wat wel en niet nodig is kunnen we meer doen met hetzelfde geld. Zo borgen we dat iedereen mee kan doen. Ook bij het toepassen van nieuwe mobiliteitsinnovaties moeten we blijven kijken naar mensen die geen gewone (deel)scooter of auto kunnen gebruiken. Mijn doel is om samen met de inwoners en de gemeente te komen tot een goede (deel)mobiliteitsvisie.

Ook moeten we in onze zaken naar de ketenpartners en inwoners een betrouwbare overheid blijven. Door de wet- en regelgeving na te leven en ons aan onze afspraken te houden voorkomen we dat werken noodgedwongen worden uitgesteld of de gemeente lijnrecht tegenover haar inwoners komt te staan. Samenwerken en naar elkaar luisteren voorkomt een hoop problemen. En door soms beiden wat water bij de wijn te doen komen we verder. Gemeente en inwoner als team, dat is mijn doel.