Braille versie verkiezingsprogramma

Braille versie verkiezingsprogramma

Inclusiviteit vinden wij als WijApeldoorn erg belangrijk. Iedereen erbij. Samen maken WijApeldoorn. Daar horen dus ook blinden en slechtzienden bij. Een groep mensen die – zonder hulp – niet overal aan mee kan doen. Zo is het bijvoorbeeld helaas in nog maar 5 van de 51 Gelderse gemeenten mogelijk om zelfstandig te kunnen stemmen. Alleen met een zogeheten stemmal kunnen zij zonder hulp en in alle privacy hun stem uitbrengen (bron). Gelukkig bieden wij in Apeldoorn wel zo’n stemmal.

Maar ook het kunnen lezen van een verkiezingsprogramma hoort hier bij. Het verkiezingsprogramma is de basis om een keus voor een lokale partij te kunnen maken. Wij hebben daarom geen moment getwijfeld en ons verkiezingsprogramma ook in braille uitgebracht. Op deze manier kan iedereen kennisnemen van onze plannen, ongeacht een visuele beperking.

Naast een braille versie is er ook een voorgelezen versie van het verkiezingsprogramma. Hiervoor is een YouTube video waar het programma wordt voorgelezen en in beeld verschijnt gelijktijdig de tekst in grote letters. Deze video is hier te zien en te horen.

Mocht je na het van dit artikel interesse hebben in ons verkiezingsprogramma in braille, stuur dan een mail aan info@WijApeldoorn.nl of bel ons op nummer 055-2074600.

In de media:
Beluister hier het interview van RTV Apeldoorn met Lilian Haak over dit initiatief.
Ook de kranten hebben aandacht voor ons verkiezingsprogramma in braille: De Stentor en het AD.