09 Ahmet Alkaş

Wat is je huidige functie voor de lijst van WijApeldoorn?
Kandidaat-raadslid / lijstduwer

Wat zijn je expertises / onderwerpen?
Ruimtelijke ordening, Verkeer

Wat is je geboortejaar?
1966

Wat is je geboorteplaats?
Tercan

Waar ben je opgegroeid?
Apeldoorn

In welke buurt/wijk/dorp woon je?
Osseveld oost

Beroep of maatschappelijke functie
(vanaf 1 januari 2022) Accountmanager Dormakaba Nederland

Andere maatschappelijke functies
maart 2010 tot maart 2018 Raadslid Gemeente Apeldoorn

Social media links
Twitter: @alkas_ahmet
LinkedIn: https://linkedin.com/ahmetalkas
Facebook: Ahmet Alkas

Wat is je persoonlijke e-mail?
a.alkas@upcmail.nl

Waarom WijApeldoorn?
Ik ben lid geworden van WijApeldoorn omdat ik na een lange tijd een landelijke partij in de raad vertegenwoordigt heb en nu toe ben om een lokale partij als WijApeldoorn te steunen. WijApeldoorn is de enige lokale partij die bij mijn idealen past. Mijn idealen zijn oprechtheid en eerlijkheid. Het lijkt een cliché maar het is tegenwoordig ver te zoeken. Ik wil werken voor een mooi gemeente waar iedereen maar dan ook iedereen samen kan wonen, werken en leven. WijApeldoorn geeft mij dat gevoel en de mogelijkheid om dit mogelijk te maken. Daarom ben ik lid van WijApeldoorn is ook een realistische partij, gaat met zijn tijd mee en kent geen dogma’s.

Lievelingsplek in je gemeente Apeldoorn (en waarom?)
Mijn favoriete plek in Apeldoorn is het Mheen Park, omdat ik mijn jeugd daar heb doorgebracht. Soms kom ik in het park en zie die bomen waar ik met mijn vrienden voetbal heb gespeeld.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?
Goede locaties zoeken voor woningbouw.
Twee nieuwe Ontsluiting zuidbroek.

Welke kansen zie jij voor je gemeente Apeldoorn?
Als bestuurslid wil ik mij inzetten voor de mensen die in de gemeente Apeldoorn wonen, werken en recreëren. Ik zal mij dan voornamelijk willen inzetten voor meer woningbouw en dat met behoud van de groene karakter van Apeldoorn. Naar mijn idee zijn er veel inbreidingsmogelijkheden om de benodigde woningen in Apeldoorn te bouwen. Als de bouw binnenstedelijk niet meer mogelijk of klaar is dan gaat mijn voorkeur voor een natuurlijke uitbreiding. Bijvoorbeeld bij Osseveld oost over de snelweg A50 bouwen. Ik kies hier voor omdat men gebruik kan maken van de bestaande voorzieningen van Osseveld oost. Over de snelweg A1 bouwen is voor mij een mooie locatie om de bedrijven die in tegen een woonwijk aan liggen daar te vestigen zodat we die locaties die achter gelaten worden weer kunnen gebruiken voor woningbouw.