04 Sandra Jagesar

Wat is je huidige functie voor de lijst van WijApeldoorn?
Kandidaat-raadslid

Wat zijn je expertises / onderwerpen?
Als persoon en gewichtsconsulent richt ik me op de leefstijl van mensen. Ik denk daarom dat sport en het sociaaldomein bij mij passen.

Wat is je geboortejaar?
1974

Wat is je geboorteplaats?
Apeldoorn

Waar ben je opgegroeid?
Apeldoorn

In welke buurt/wijk/dorp woon je?
Centrum

Beroep of maatschappelijke functie
2019 – heden: Politiek actief, nu Gewichtsconsulent
2018 – 2019: Politiek actief

Andere maatschappelijke functies
Voordat ik politiek actief werd heb ik veel vrijwilligswerk gedaan, o.a. in een verzorgingstehuis en basisschool. Vanaf 2015 heb ik me ingezet voor mensen die gevlucht zijn.

Social media links
Instagram: Sandra Jagesar
Twitter: Sandra Jagesar
Facebook: Sandra Jagesar

Wat is je persoonlijke e-mail?
sjagesar1@hotmail.com

Motivatie om actief te zijn in lokale politiek
Mijn motivatie om in de lokale politiek actief te zijn, is dat de lokale politiek direct te maken heeft met de woon- en leefsituatie van de inwoners. De besluiten die de gemeenteraad neemt, hebben direct invloed op de inwoners. Lokale politiek moet daarom niet onderschat worden.

Lievelingsplek in je gemeente Apeldoorn (en waarom?)
Ik heb niet echt een lievelingsplek in de gemeente Apeldoorn, al vind ik hardlopen in het Kroondomein wel echt geweldig.

Welke kansen zie jij voor je gemeente Apeldoorn?
De gemeente Apeldoorn ligt op de prachtige Veluwe. Het heeft ruimte en rust, maar Apeldoorn staat niet stil en groeit volop. In Apeldoorn en de dorpen is er ruimte om te bouwen. O.a. huizen voor elke doelgroep, maar ook voor bedrijven die zich hier willen vestigen. Ook zie ik kansen voor een gezonde omgeving voor alle inwoners, ruimte om te bewegen, ruimte voor gezonde voeding, ruimte voor rust.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?
Iets dat ik als raadslid wil veranderen, is de gemeente die zaken regelt voor haar inwoners. Soms moet je verder kijken dan alleen de regels want te veel mensen lopen vast door alle regelgeving en dat is echt zonde. De gemeente is in dienst van haar inwoners en dit moet weer duidelijk worden.

Maar waar ik me ook voor ga inzetten, is de onderlinge debatcultuur. Inwoners hebben niks aan het ge-jij-bak van partijen onderling. Alle partijen moeten kunnen samenwerken voor alle doelgroepen in Apeldoorn en de dorpen. De lokale politiek moet niet meegaan in het landelijke gekibbel, dit werkt averechts en hiermee verdwijnt de gunfactor. Mensen komen hierdoor lijnrecht tegenover elkaar te staan en de zaken voor inwoners komen hiermee niet tot hun recht. Alle partijen staan in dienst van de inwoners en ook dit moet weer duidelijk worden.

Ook wil ik me inzetten voor de gezondheid van mensen, Schone lucht, sporten, gezonde voeding en ontspanning zijn de tools om je gelukkig te voelen en je gezond te voelen. De gemeente moet dit faciliteren, preventie is beter dan achteraf te moeten “oplappen”. Hiermee gaan de zorgkosten ook omlaag en mensen hebben weer perspectief.

Waar raak je door ontroerd?
Van mensen die aardig tegen elkaar zijn.
Van mensen die dieren niet zien als een product waar je macht over kan hebben.
Van mensen die elkaar helpen in het leven.
Van een vogel die takjes verzameld voor het nestje
Kortom ik raak ontroerd als we allemaal samen kunnen leven, zonder strijd en afgunst.