Een brug te ver

Een brug te ver

Om te voorkomen dat studenten van het nieuwe Centrum voor Veiligheid en Digitalisering om moeten lopen, wil Apeldoorn een tijdelijke brug over het kanaal aanleggen. Kosten: 650.000 euro. Natuurlijk is WijApeldoorn blij met de komst van meer hoger onderwijs naar Apeldoorn. En we begrijpen dat het college met de tijdelijke brug voor gemak en uitstraling kiest. Maar voor een tijdelijke brug die een klein beetje tijdswinst oplevert is het bedrag enorm. Een brug voor jonge mensen die goed te been zijn en terwijl de brug voor mensen met een mobiele beperking niet toegankelijk is. Al met al is dat voor WijApeldoorn écht een brug te ver.

Dat geld moet uitgegeven worden om onderwijs beter toegankelijk te maken. We moeten studenten verleiden hier te komen door een inclusieve stad te zijn; niet een stad die geld uitgeeft aan voorzieningen die overbodig zijn.

Update donderdag 7 juli 2022:
Zoals vorige week al gezegd werd, het was ook belangrijk om Apeldoorn positief op de kaart te zetten zodat de studenten hierheen naartoe wilden gaan. Apeldoorn is inmiddels hier wel mee in het nieuws gekomen. Ook bij de NOS stond een artikel met de kop: Apeldoorn geeft 650.000 uit zodat studenten 3-4 minuten minder hoeven te lopen. Ook omroep Gelderland benoemde het en via Facebook, Twitter, en de site van De Stentor hebben honderden inwoners hun totale verbijstering over dit punt te benoemen. Ondanks dat WijApeldoorn tegen heeft gestemd is het voorstel voor de aanleg helaas aangenomen. Wij vinden dat het wellicht beter is om geld uit te geven aan veiligheid, dan dat we geld uitgeven om studenten te lokken om veiligheidskunde te studeren in Apeldoorn.
Practice What you Preach.

Op de kaart: de exacte looproute is nog niet bekend en is op deze kaart globaal aangegeven. ©Anke Arts