Oosterhuizen

Oosterhuizen

Lilian is op 22 september bij de openbare dorpsraadvergadering van Oosterhuizen waar ze door de Dorpsraad is bijgepraat over wat er allemaal in Oosterhuizen leeft. Een kort verslag:

“De gemeente Apeldoorn bestaat niet alleen uit het grootste dorp, maar er zijn meer dan 12 dorpen en gehuchten waar alles bij elkaar bijna 1/6e van de inwoners van Apeldoorn woont. In de afgelopen jaren heb ik geprobeerd bij zoveel mogelijk dorpsraden op bezoek te gaan als ze hun jaarvergadering hadden. Ik moet bekennen dat ik nog niet eerder in Oosterhuizen was geweest.

Wat wellicht niet veel mensen in de gemeente Apeldoorn weten, is dat Oosterhuizen dit jaar de winnaar is geworden van het Omroep Gelderland tv programma ‘Zomer in Gelderland‘ en zich daarom een jaar lang ‘de Mooiste plaats van Gelderland’ mag noemen. Ook namens WijApeldoorn hiervoor onze felicitaties.

Op de jaarvergadering werd enthousiast verteld hoe met een zeer kleine groep mensen en enorme steun van de plaatselijke ondernemers een prachtprestatie is neergezet.

Ook op andere gebieden laat Oosterhuizen dingen zien waar Apeldoorn een voorbeeld aan kan nemen. Hun virtuele dorpsplein OnsOosterhuizen.nl wordt goed ontvangen en steeds meer bezocht.

Als ik van Loenen naar Apeldoorn fiets, kom ik er soms doorheen en dan heb je niet door hoeveel bedrijvigheid er in zo’n dorp is. Het dorpshuis is een ontmoetingsplek in de waarste zin van het woord. Via OnsOosterhuizen.nl kunnen de zaaltjes gereserveerd worden en die zijn dan ook bijna alle dagen van de week bezet. Tevens omvat het een gymzaal die ook gehuurd kan worden.

Het idee om per straat (met tevens de zijstraatjes) de input voor het integrale veiligheidsplan op te halen, vond ik een goed idee. Het was mooi om te horen op welke wijze de buurtverbinders door iedereen gekend en herkend worden.

En zo is er weer een blinde vlek van mijn radar verdwenen. Ik hoop dat ik binnenkort weer meer uitnodigingen voor de dorpsraden ontvang zodat ik weer opnieuw overal kennis kan maken!”