Eindelijk: de markthal komt er!

Eindelijk: de markthal komt er!

Aanstaande maandag begint de bouw van de markthal op het Marktplein in Apeldoorn. Daar waar de eerste raming nog van 2,3 tot 3 miljoen uit ging, staat deze nu op 5,8 miljoen.

Destijds moest er iets gedaan worden aan het Martkplein en wij denken dat deze opvallende markthal zeker bij zal dragen aan een positief imago van Apeldoorn. Maar wanneer lopen de kosten uit de hand, wat vinden jullie? Laat het ons weten via mailadres WijApeldoorn@apeldoorn.nl.

Lees hier het artikel in De Stentor Apeldoorn.
Foto: © West8

Update 8 mei 2023:

Wow! wat hebben jullie massaal gereageerd op de poll over de markthal! De meningen zijn verschillend, maar er is wel een lijn in te ontdekken.

Vijf jaar geleden is gekozen voor een herinrichting van het marktplein. Daarover zijn de meningen ook nu nog best wel verschillend. Sommigen vonden toen “renoveren en iets meer groen” wel voldoende. Helaas was dat geen van de vier opties. Sommige mensen vonden de keuze voor de markthal de mooiste en weer anderen hadden een andere keuze.

Echter, bijna iedereen is het er over eens dat terugkijkend het wel jammer is dat de verschillende kosten van de alternatieven er niet bij stonden. Daardoor koos men werkelijk voor de persoonlijk mooiste optie en kon men alleen maar raden wat het zou kosten.

Over de situatie van 5 jaar geleden zullen de meningen blijven verschillen. Maar inmiddels is het vijf jaar verder. En dan zijn de stemmen al iets meer eensgezind. Sommigen vonden 2,3 miljoen euro best duur. Maar nu is het al 6 miljoen euro geworden en dat vindt bijna iedereen toch wel erg veel geld voor een overkapping.

WijApeldoorn is heel blij dat iedereen zijn mening heeft laten horen. We nemen jullie mening ook mee in onze interne besprekingen wat we hier mee gaan doen. Over smaak valt te twisten, dus daar willen we liever geen uitspraak over doen. Maar kosten kun je meten! De oorspronkelijke 2,3 miljoen euro is met 3,7 miljoen euro meer zo’n 150% duurder geworden! Dat is een heleboel geld waar je veel van kunt doen. De kosten en de kostenoverschrijding is een onderwerp waar bijna iedereen iets van vindt. De hal komt er, daar is al meerdere keren een raadsmeerderheid voor geweest. Maar de kosten en de kostenoverschrijding gaan wij bij de komende begrotingsbesprekingen zeker terug laten komen!