In Apeldoorn zijn we gezond!

In Apeldoorn zijn we gezond!

Als ik terugdenk aan mijn kinderjaren, kan ik mij de geur nog herinneren en dan met name op het busstation. De geur van de uitlaatgassen was enorm aanwezig. Dit is sterk verbeterd en ben ik blij dat mijn kleinzoon deze geur zich niet later zal herinneren.

Nog niet in alle wijken kunnen kinderen vrij en veilig buiten spelen, auto’s rijden er vaak te hard.
Als we willen dat alle kinderen vrij en veilig kunnen buitenspelen, dan zal er iets moeten veranderen.
Vind jij dat er iets veranderd of aangepast moet worden in je wijk, laat ons dit dan weten.

In Apeldoorn hebben wij verschillende woningen en ook van verschillende kwaliteit. Helaas hebben wij in Apeldoorn ook oude woningen die erg tochtig zijn waardoor schimmel ontstaat. Schimmel in een woning is enorm slecht voor de gezondheid. Dit moet natuurlijk ook aangepakt worden. De gemeente Apeldoorn moet hierin samenwerken met de woningcoöperaties. Het gaat om de gezondheid van Apeldoorners.

Wij zijn in Apeldoorn op de goede weg om de gezondheid van haar inwoners te bevorderen, maar we zijn er nog niet. Bewegen moet weer gewoon zijn. De gemeente Apeldoorn moet haar wijken zo inrichten dat samen bewegen weer leuk is. In Apeldoorn hebben we vaak grote sportevenementen en hier moet de gemeente meer haar best doen om de inwoners er bij te betrekken.

Gezonde voeding wordt niet gemaakt in een fabriek, maar groeit aan de bomen en in de aarde.
Wat ik helemaal top zou vinden, is dat er in wijken moestuinen ontstaan. Gemaakt en onderhouden door de buurtbewoners zelf. Samen bezig zijn met gezondheid.

In Apeldoorn doen wij het best goed, maar het kan natuurlijk altijd beter. Laten wij dit samen doen.
Wij zijn Apeldoorn! En wij gaan voor gezond, doe jij ook mee?

Sandra Jagesar
Kandidaat raadslid gemeenteraadsverkiezingen maart 2022